ورزش بعد از جراحی پروتز سینه – زمان مناسب برای شروع

پس از انجام جراحی پروتز سینه ، باید شروع به انجام فعالیت های ساده کنید. داشتن تحرک می تواند به بهبود وضعیت گردش خون کمک بزرگی کند. علاوه بر آن ورزش کردن و داشتن فعالیت بدنی می تواند به بهبود سریع تر ، کاهش مشکلات احتمالی و از همه مهم تر تقویت روحیه شما کمک کند. اما با این وجود بهتر است برای شروع ورزش بعد از پروتز سینه زمان مناسب را از پزشک خود درخواست کنید ، و برنامه ریزی کنید که چه بازه زمانی باید شروع به ورزش کنید.

 

ورزش بعد از عمل پروتز سینه - دکتر حیدری

 

مهم ترین باید ها و نباید های ورزشی بعد از جراحی پروتز سینه

بهتر است بدانید فرقی ندارد چه عملی را انجام داده اید ، ورزش نکردن و عدم تحرک کافی می تواند برای شما دردسر ساز باشد. داشتن تحرک کافی حتی به مقدار بسیار کم به گردش منظم خون کمک می کند و از لخته شدن خون در رگ ها جلوگیری خواهد کرد. در نهایت باعث می شود تا بدن سریع تر با شرایط جدید سازگاری پیدا کند. در ادامه برخی از مهم ترین تمرین های ورزشی را که باید انجام دهید نام برده ایم.

هر روز پیاده روی کنید !

پس از اینکه انرژی خود را به دست آوردید  سعی کنید از جای خود بلند شوید و آهسته و آرام پیاده روی کنید. لازم نیست برای مدت زمان طولانی پیاده روی کنید. مهم است که این ورزش را به گونه ای انجام دهید که تقریبا هیچ آسیبی به قفسه سینه و سینه های شما وارد نشود. همانطور که اشاره شد ، پیاده روی بر روی جریان خون تاثیر گذاشته و به بهبودی کمک می کند.

به احتمال زیاد شما حداقل سه الی 4 هفته بعد از جراحی پروتز سینه نیاز دارید تا پیاده روی کنید. بهتر است ابتدا با این حرکت فعالیت بدنی خود را آغاز کنید. با پیاده روی هایی شروع کنید که در آن خسته نشوید و به مرور زمان پیاده روی و سرعتتان را افزایش دهید.

سعی نکنید خیلی زود شروع به دویدن کنید.!

اگر قبل از جراحی پروتز سینه دونده بسیار خوبی بودید ، باید بدانید که برای مدت زمان طولانی حداقل تا زمانی که پروتز کاشته شده در پستان در موقعیت مناسب خود قرار گیرد ، باید ورزش مورد علاقه خود را کنار بگذارید. دویدن نه تنها فشار بسیار زیادی به قفسه سینه و سینه های عمل شده وارد می کند ؛ بلکه می تواند عوارضی مانند درد شدید ، تورم زیاد و باز شدن زخم بخیه ها را در پی داشته باشد. مدت زمان بازگشت شما به مرحله دویدن بر اساس چند عامل متفاوت مشخص می شود.

برای اینکه بدانید چه زمان می توانید شروع به دویدن کنید باید گفت که زمان مناسب شروع ورزش کردن بعد از جراحی پروتز سینه به سرعت روند بهبودی شما بستگی دارد. برخی از زنان سریع تر بهبود می یابند و در دویدن مشکل چندانی ندارند.

به احساسات بدنتان توجه داشته باشید!

 به نشانه ‌های درد یا ناراحتی توجه کنید و در صورت وجود علائم غیرعادی ، فوراً تمرین را متوقف کنید و با یک جراح پروتز پستان خوب در تهران مشورت کنید. درد اولین و مهم ترین نشانه برای شروع ورزش و حتی قطع آن می باشد.

زمان شروع ورزش بعد از جراحی پروتز سینه

  • مرحله اولیه (2-4 هفته اول) : در این دوره ، فعالیت ‌های شدید و تمرینات قدرتی باید به شدت محدود شود. تمرکز بر استراحت ، کاهش تورم و مدیریت درد بسیار مهم است.
  • مرحله میانی (4-8 هفته): در این زمان ، می ‌توانید به تدریج شروع به انجام تمرینات سبک کنید. تمرینات کششی و تمرینات غیرمستقیم (مثل پیاده ‌روی یا دوچرخه‌ سواری) می ‌تواند مفید باشد.
  • مرحله پیشرفته (بعد از 8 هفته): اگر پزشک اجازه دهد ، می ‌توانید شروع به انجام تمرینات قدرتی کنید ، اما باید مراقب باشید که از فشار زیاد و حرکات سنگین اجتناب کنید.

بدنسازی بعد از جراحی پروتز پستان

  • تمرینات کششی : تمرینات کششی ملایم برای حفظ دامنه حرکت و کاهش سفتی در ناحیه سینه مفید است. از حرکات کششی که به طور مستقیم بر ناحیه سینه فشار می ‌آورد، اجتناب کنید.
  • تمرینات تقویتی : از تمرینات قدرتی که به طور مستقیم بر عضلات سینه تاثیر می‌گذارند (مانند پرس سینه) خودداری کنید. تمرینات با تمرکز بر عضلات پا، کمر و دست‌ ها می ‌تواند جایگزین مناسبی باشد.
  • تمرینات هوازی: فعالیت ‌های هوازی مانند پیاده‌ روی ، دوچرخه ‌سواری و شنا (با تایید پزشک) به بهبود گردش خون و تسریع فرایند بهبودی کمک می ‌کند.

به یاد داشته باشید تمرینات باید با شدت پایین و وزن ‌های سبک آغاز شوند. فشار زیاد می ‌تواند به نتایج جراحی پروتز پستان آسیب بزند.

 

دکتر عطاالله حیدری

دکتر عطاالله حیدری، فوق تخصص جراحی پلاستیک در تهران هستند. ایشان عضوانجمن جراحان پلاستیک ایران ، عضو انجمن جراحان پلاستیک بین‌المللی (ISAPS) ، عضو انجمن جراحان پلاستیک آمریکا (ASAPS) هستند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مجله پزشکی
اشتراک گذاری
مجله پزشکی
اشتراک گذاری

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

چاپ صفحه
پرینت